Olisinpa tiennyt

Että yhtä kesken sitä on kaiken matkaa. Ei elämä sen valmiimmaksi muutu sitä elämällä. Se on kesken alusta loppuun. Älä siis kiirehdi.

Olisinpa tiennyt, että ainoat rajoitteet löytyvät oman pään sisältä. Pelot, ne on tehty voitettaviksi. Ja mukavuusalue? No, sen ulkopuolelta löytyy ne asiat, joista ei ole osannut edes unelmoida.

Ja sitten toisaalta. Olen onnellinen, etten aivan tiennyt. Että monet vaiheet ovat opettaneet. Ja etten vieläkään tiedä. Sillä tässä hetkessä on hyvä. Odottamattomia tapahtuu, niin hyvässä kuin pahassa. Mutta siihen hyvään kannattaa luottaa. Yleensä riittää, että jaksaa vain ottaa seuraavan askeleen.

Ja vielä yksi, se tärkein. Tee unelmista tavoitteita.

Ja vielä vähän tähän hetkeen. Olisinpa tiennyt, mihin ryhdyin yhdistäessäni lasten pitkät kesälomat näihin yrittäjän olemattomiin. Nyt lomaillaan ja (yritetään) työskennellä aina tuonne elokuun puoliväliin saakka. Varastetaan hetkiä maalaamiselle, kirjoitetaan sana siellä ja toinen täällä. Ja siinä siivellä fiilistellään lasten kanssa sitä, että loma alkoi nyt! (Todellisuudessa lomaseuran lisäksi äiti saa toimia myös riitojen erotuomarina ja pyrkiä löytämään ratkaisun siihen ikuiseen pulmaan, kun on ”tylsää, eikä mitään tekemistä”. Toimia vähän lisää vielä erotuomarina. Ja lisäksi tuntea huonoa omaatuntoa ruutuajoista, koska ”äidin nyt vaan on tehtävä vähän töitäkin”.) Realiteeteistä päätellen, nyt alkoi siis hiukan kevennetty työtahti!

Tekijä: Piiabiia Atelier

Piiabiia Atelierin takaa löytyy Piia Pieviläinen. 33-vuotias nainen, äiti kahdelle, vaimo yhdelle. Sijainti eteläisessä Suomessa. Piiabiia Atelier on yhden naisen unelma. Siveltimestä syntyy sisustustaidetta.

2 vastausta artikkeliin “Olisinpa tiennyt”

  1. Hyvä kirjoitus Piia! Se on totta,kun siinä rakkaat lapset hyörii,pakostakin on kevennettävä vähän tahtia,mutta kun miettii aina hulinan keskellä aika juoksee ja takaisin ei noita aikoja saa.Voi hyvillä mielillä ottaa kesällä kevyemmin.Ihanaa kesää teille ! ❤🍓🍦

    1. Voi kiitos Marita!
      Olen samaa mieltä kanssasi, lasten kanssa vietettyjä hetkiä tuskin tulee koskaan myöhemmin katumaan. Koitan pitää juurikin nuo sanasi mielessäni myös silloin, kun tuskailen hitaasti eteneviä töitäni… Sillä kyllä se tästä suttaantuu!
      Oikein ihanaa kesää myös sinulle!☀️ Mukavaa, että ilahdutit taas kommentillasi.❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *