Kaikki langat käsissä?

Onko sulla homma hanskassa? Toisilla vaan on, aina. Joskus jopa aivan pulmaksi saakka. Saattaa nimittäin olla niin, että kun osaa vaan niin taitavasti pitää kaikki langat käsissään, niin ihan väkisinkin joutuu tekemään kaiken itse. Koska se on nopeampaa. Tai silloin homma menee just niin kuin haluaa. Koska oma tapa on parempi kuin muiden. Tai sitten; koska ei haluta vaivata muita. Koska on pärjättävä yksin.

Ja sekös uuvuttaa. Ennemmin tai myöhemmin.

Kun tekee liikaa, unohtaa siinä sivussa herkästi itsensä. Ja ehkä ne läheisetkin. Jos energiansa antaa jatkuvalle suorittamiselle, jääkö elämästä jotain olennaista huomaamatta? Mitä tapahtuisikaan jos opettelisi sietämään epätäydellisyyttä? Olisiko vaarallista, jos hiukan löysäisi otettaan? Jos opettelisikin kantamaan vastuunsa rennosti? Ja ehkä hiukan madaltamaan vaatimuksiaan? Olemaan itseään kohtaan lempeämpi? Harjoittelisi ottamaan vastaan apua? Ja sanomaan toisinaan myös ei? Antamaan anteeksi? Mitä jos opettelisikin olemaan välillä aivan järjetön? Ehkä nauttimaan hetkestä?

Minulla on viime aikoina pysyneet langat poikkeuksellisen hyvin ja kirjaimellisesti käsissä. Viime viikolla valmistui Lady Martha. Tilaustyö, jonka tein ensimmäistä kertaa sekatekniikalla ja joka innosti minua valtavasti! Siellä on ladyn päässä langat ja maalit sulassa sovussa. Innostuin ajatuksesta siinä määrin, että pian valmistuu samaisella tekniikalla taas jotain uutta!

(Ja vielä siihen alkuperäiseen palatakseni. Ehkä kirjoitus on muotoiltu jonkinlaiseen omakohtaiseen kokemukseen nojaten. Useimmiten langat eivät kuitenkaan aivan pysy hyppysissäni.)

Tekijä: Piiabiia Atelier

Piiabiia Atelierin takaa löytyy Piia Pieviläinen. 33-vuotias nainen, äiti kahdelle, vaimo yhdelle. Sijainti eteläisessä Suomessa. Piiabiia Atelier on yhden naisen unelma. Siveltimestä syntyy sisustustaidetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *