Enne – Lady Omen

Ajattelinkin sen katseen olevan viisas. Ikään kuin tietävän jotain. Jotain, mistä minulla ei ollut aavistustakaan. Mitähän se tietää? Jotain menneestä? Tai ehkä tulevasta? Salaperäiset kasvot eivät kuitenkaan paljastaneet. Enkä minäkään sen kummemmin enää miettinyt, kunhan maalasin.

Elettiin kevättä 2017 ja elin vielä ”entistä elämääni”. Sitä, jolloin olin päivät neuvolassa töissä ja illat tasapainoilin perheenäidin velvollisuuksien ja intohimoni maalaamisen välillä. Minulla ei ollut vielä tietoakaan ladyistäni, saati aavistusta siitä, minne elämä on minua aivan pian kuljettamassa. Se kaikki oli odottamassa vasta nurkan takana, niin ne ladyt kuin suuret muutoksen tuuletkin.

Mutta oliko tämä katse kuitenkin jo tiennyt? Oliko tämä maalaus jo enne kaikesta tulevasta? Senkö se maalauksen nainen siis tiesikin?

”There is a voice that doesn’t use words. Listen.”

Otin tässä hiljattain nämä kasvot jostain syystä uudelleen työn alle. Olin varastoinut maalausta yli vuoden, pitänyt sitä jo aivan unholassa. Kunnes mieleeni yllättäen pyrki idea. Halusin jatkaa tätä maalausta sillä sekatekniikalla, johon juuri tällä hetkellä olen niin kovin viehtynyt – niillä langoilla ja maaleilla. Niillä sain kehystetyksi naisen aivan uudella tavalla. Vangitsin sen tietävän katseen. Ja annoinpa hänelle nimenkin – Lady Omen (suom. enne).

Olen tähän asti pitänyt ensimmäisenä ladynäni erästä aivan muuta työtä (Lady Drama, toim.huom.), mutta olisiko Lady Omen sittenkin ollut se aivan ensimmäinen? Se, josta Lady by Piiabiia Atelier-sarja sai kuin huomaamatta alkunsa. Nyt, 35 ladyä myöhemmin kaikki käy kummasti järkeen.

Lady Omen

Uskotko sinä enteisiin?

Tekijä: Piiabiia Atelier

Piiabiia Atelierin takaa löytyy Piia Pieviläinen. 33-vuotias nainen, äiti kahdelle, vaimo yhdelle. Sijainti eteläisessä Suomessa. Piiabiia Atelier on yhden naisen unelma. Siveltimestä syntyy sisustustaidetta.

10 vastausta artikkeliin “Enne – Lady Omen”

 1. Uskon, että ihmisellä on kyky ihmeellisiin asioihin, jos vaan antaa aistien pysyä hereillä.

  Jo muutama vuosi sitten isoäitini oli aivoverenvuodon seurauksesta halvaantunut ja menettänyt puhekykynsä ja oli täysin petipotilas. Noin 2 viikkoa ennen isoäitini kuolemaa näin kummallisen unen; Oli kaunis kesäpäivä ja olimme perheen kesken kokoontuneet yhdessä syömään, kun isoäitini saapui paikalle, täysin terveenä, tuttu aurinkoinen hymy kasvoilla, kihara punainen tukka kehystämässä lumikin vaaleita kasvoja. Hän kosketti kädellään jokaisen olkapäätä, lähti kävelemään kohti terassin ovea ja katosi, jättäen valkoiset verhot lepattamaan tuulesta.

  En tuolloin vielä ymmärtänyt untani, mutta se jätti jälkeensä oudon lämpimän tunteen. Kun sitten saimme tiedon, että isoäiti oli nukkunut pois, ymmärsin heti mitä uneni oli tarkoittanut. Hän oli jättänyt unessani jo hyvästit ja palauttanut mieleeni tuon ”alkuperäisen” version itsestään ajalta ennen kuin aivoinfarkti vei hänet toimettomaksi ja harmaaksi.

  1. Hei Jonsku!
   Ja kiitos, että jaoit kokemuksesi! Luulen, että lopulta aika monella meistä on samankaltaisia kokemuksia, mutta vaatii herkkyyttä tunnistaa ne.
   Kauniin viimeisen muiston sait isoäidistäsi.❤️

  1. Niin minäkin luulen. Erityisesti uskon siihen herkkyyteen, ei voi kuulla, ellei pysähdy kuuntelemaan.❤️

  1. Sattumathan meitä kuljettaa! Nykyhetki on monien onnellisten tai onnettomien sattumusten summa. Joskus sitä vaan vasta jälkiviisaana ymmärtää asioiden merkityksen.😊

 2. Kyllä. minäkin uskon enteisiin! Kaikella on tarkoituksena ja usein arjessa törmään asioihin, joiden merkitys aukeaa vasta myöhemmin.

  Todella upea maalaus!

  1. Usein ne vasta ymmärtää vasta jälkikäteen, joskus saa jäädä vain arvailemaan. Kiitos kehuista!

 3. Uskon kohtaloon. Uskonko enteisiin, siihen en osaa sanoa. Tiedän, että toiset meistä havainnoivat ympäristöä paljon tarkemmin ja näin ollen voivat nähdä tulevaa tarkemmin, mutta onko se enne vai taito tai kyky? Ihania nuo sinun maalaukset.

  1. Ehkäpä se tosiaan onkin herkkyyttä ja taitoa pysähtyä tai tulkita? Hyvä näkökulma!
   Niin ja kiitos kauniista sanoista.❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *