Alicanten ilta

Valitsin sen varjoisan paikan. Levitin rantapyyhkeeni aurinkotuoliin ja nuuskuttelin vienoa kookoksen tuoksua. Jäänteitä edellisistä lomista lämmössä, luulisin. Silmäluomet painoivat jo lyijyn raskaina kaikesta päivän matkustuksesta. Epäilemättä äskettäin syöty pizza margaritakin antoi oman lisänsä raukeaan oloon. Katukivet hohkasivat kuuman päivän jäljiltä ja nenään leijaili huumaava tuoksu läheisestä ravintolasta. Ehkä sitruunaa – valkosipulia ainakin! Ohi ajavan skootterin pärinä katkaisi ajatukset, kun jostain etäältä kuului ihmisten elämänmakuista ilakointia. Espanja taisi tehdä maalin? (Tai putosi jatkopeleistä, kuten myöhemmin selvisi.) Lapset olivat olleet ihmeellisen ihanasti yhdessä, ainakin hetken. Annoin luomien painua kiinni. Vasta ensimmäinen ilta Alicantessa – ja minähän lomailen jo kuin vanha tekijä!

Näitä hetkiä on helppo jäädä ikävöimään. Sitä voi tulla herkästi hiukan kummallinen olo pois lähtiessään, jostain vieraasta paikasta siis. Paikasta, jossa on viettänyt unohtumattomia lomahetkiä. Sitä paikkaa saattaa jäädä ikävöimään. Mutta sen lisäksi, saattaa ihan hiukan jäädä myös ikävöimään sitä, mitä tunsi siellä olleensa. Tai sitä, millaiseksi tunsi itsensä siellä ollessaan. Tiedättekö sen tunteen? Sen, kun on tarpeeksi kaukana arjesta saadakseen uudenlaisen kosketuksen itseensä. Saa tuntea, millaista on olla minä jossain muualla.

Me saavuimme siis eilen Espanjaan, aurinkoiseen Alicanteen tarkemmin ottaen. Täällä on lämpö, tapakset ja ulkomaan tuoksu. Espanjan kieli – se kiihkolla ja intohimolla ilmaistu. Arki on kaukana. Ja olo kevyt. Riemukas sellaisella tavalla, johon arkena ei useinkaan ehdi.

Muutaman yön kuluttua aiomme sanoa Alicantelle kiitollisena hei heit ja tervehtiä iloisesti Valenciaa, ennen lopullista määränpäätämme Madridia. Muutama kohde siis matkan varrella – muutama mahdollisuus löytää itsensä aina uudelleen.

Travel not to find yourself, but to remember who you’ve been all along.

Alicanten ilta

Tekijä: Piiabiia Atelier

Piiabiia Atelierin takaa löytyy Piia Pieviläinen. 33-vuotias nainen, äiti kahdelle, vaimo yhdelle. Sijainti eteläisessä Suomessa. Piiabiia Atelier on yhden naisen unelma. Siveltimestä syntyy sisustustaidetta.

12 vastausta artikkeliin “Alicanten ilta”

 1. Ihanasti kirjoitettu ja kuvattu juuri tuota tunnelmaa. Minulle tekstisi herätti mukavia muistoja ja piristi näin ollen tätä arkista (harmaata) maanantaita 🙂

  1. Ihanaa, jos tunne tavoitti ja herätti omia muistoja! Ihania kesätunnelmia sinulle, harmaudesta huolimatta!

  1. Ihmeellisen lämpimän alkukesän jälkeen harmaus saattaa tuntua aivan erityisen harmaalta – hyvän makuun kun on jo päässyt! Toivottavasti se lämpö sieltä taas pian palaa!☀️

 2. Ja yht’äkkiä heräsin todellisuuteen! Täällä sataa :). Mutta kiitos että veit minut hetkeksi Espanjaan

  1. Ihanaa, jos pikainen mielikuvamatka oli mieleinen! Ja toivottavasti sadekin jo lakkasi.🖤

 3. Terveisiä St Ivesistä Cornwallista. En yhtään ihmettele, miksi Helen Schjerfbeck ja monet muut taiteilijat tulivat tänne maalaamaan. Ihana valo ja tunnelma kuin Välimeren idyllisimmissä rantakohteissa. Ehkä sinäkin jonain päivänä?

  1. Hei Sirkka!
   Kiitos terveisistä! Tiedätkö, kävin heti googlailemassa paikkaa – ja voi miten kaunista!❤️ En lainkaan ihmettelisi, vaikka sieltä vielä itseni jonain päivänä löytäisin! Kiitos siis vinkistä ja aivan erityisen ihanaa lomaa sinulle!❤️

 4. Rakastan Espanjalaista tunnelmaa! Tuli jo hirveä ikävä. Meidän seuraava reissu Aurinkorannikolle on vasta marraskuussa. Nyt nautitaan Suomen kesästä!

  1. Iso ja ihana osa matkustusta on mun mielestä juuri se matkojen suunnittelu ja se odotus. Mikä ihana hetki karata aurinkoisempiin tunnelmiin, marraskuun synkkyydestä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *